Green Belt (Zeleni pojas)

Lean Six Sigma trening za davanje impulsa Vašoj karijeri. Lean Six Sigma Green Belt trening je namenjen profesionalcima koji će pomoći svojoj organizaciji da unapredi kvalitet i smanji troškove. Green Belts provode deo svog radnog vremena na izvođenju projekata poboljšanja procesa.

More on this page:

  Unapredite poslovanje Vaše poslovne jedinice

  Organizacija koja stremi ka najvišem kvalitetu i najnižim operacionim troškovima ima profesionalce koji tome posvećuju oko 20% svog radnog vremena. Ti profesionalci se zovu Green Belts (zeleni pojas). Oni se bave optimizacijom svakodnevnih aktivnosti u svojoj radnoj jedinici i nosioci su razvoja kulture poboljšavanja poslovanja.

  Green Belt su ambiciozni stručnjaci koji svoja Lean Six Sigma znanja koriste u kombinaciji sa svojim radnim iskustvom i pomažu unapređenju poslovanja radne jedinice. Zato je zvanje Green Belt veoma korisno i za napredovanje u karijeri.

  Lean Six Sigma Green Belt trening

  Lean Six Sigma Green Belt (Zeleni pojas) je šestodnevni trening za obrazovanje profesionalaca iz oblasti poboljšanja procesa. U toku treninga učićete kako da izvodite projekte sa fokusom na brzu i efektivnu implementaciju. Težište treninga je na takozvanoj DMAIC strukturi projekta iz Six Sigma metodologije. Osim toga, trening sadrži 2 dana posvećena Lean principima. 

  Nakon završenog treninga moći ćete da poboljšavate procese u Vašoj organizaciji. Naučićete takođe kako da mobilišete Vaše kolege u tom procesu kako bi i sami postali nosioci promena. Lean Six Sigma Green Blet (Zeleni pojas) je trening za profesionalce koji će pored svojih svakodnevnih zadataka do 20% vremena koristiti za unapređenje procesa kroz Lean Six Sigma projekte. 

  Green Belt (Zeleni pojas)

  Šestodnevni Lean Six Sigma trening za part-time eksperte

  Zahtev za studentsku brošuru
  On the basis of 827 reviews obtains The Lean Six Sigma Company with the service Green Belt (Zeleni pojas) a score of 9 out of 10.

  Praktične informacije o Green Belt treningu

  Lean Six Sigma Green Belt treninzi ce biti organizovani svakog meseca za individualne polaznike. Ovde možete naći praktične informacije o programu, cene i datume održavanja treninga. Potražite i studentsku brošuru za više informacija ili nas kontaktirajte.

  Teoretski deo Green Belt treninga sa sastoji od dvodnevnog Lean dela i četvorodnevnog Six Sigma dela.

  Tokom Lean dela biće predstavljeni Lean alati i koncepti kroz jednu simulaciju, kako bismo ih povezali sa realnim problemima u Vašoj praksi.

  Tokom četvorodnevnog Six Sigma dela naučićete da uz pomoć DMAIC strukture i Six Sigma alata analizirate kompleksne probleme u procesima i dođete do rešenja koja su praktična i bazirana na činjenicama.

  Osim teoretskog dela, potrebno je da završite i praktični deo koji se sastoji iz izvođenja jednog projekta (u periodu nakon završenog teoretskog treninga). Prilikom odabira projekta, (Master) Black Belt će odlučiti da li vaš projekat zadovoljava potrebne kriterijume. Kriterijumi, na osnovi kojih će kasnije biti odeređeno da li ste projekat izveli u skladu za potrebnim standardima, bazirani su na Internacionlnim standardima za Lean Six Sigma.

  Deo prvi - Lean Thinking

  Dvodnevni Lean trening sadrži sledeće tematske celine:

  • 5 Womack-ovih principa
  • 7 vrsta gubitaka
  • Mapiranje toka vrednosti
  • Različite tehnike poboljšanja

  Ovi dani se odvijaju kroz izvođenje jedne simulacije koja je zajednički imenitelj za celokupan tok Lean treninga.

  Deo drugi - Six Sigma

  Sledeća 4 dana su posvećena dubljem izučavanju Six Sigma strukture projekta kao i tehnikama koje se koriste. Posvećujemo se temama kao što su:

  • Istorija Six Sigma
  • Define faza. Selekcija projekta i utvrđivanje zahteva klijenata
  • Bazična statistika
  • Measure faza. Određivanje i merenje relevantnih faktora (koji bitno utiču na varijacije)
  • Analyse faza. Pronalaženje osnovnih uzroka
  • Improve faza. Izvođenje rešenja i njihvo testiranje kroz pilot projekat
  • Control faza. Razvoj kontrolnog plana i zatvranje projekta

  Deo treći - Praktični deo

  Nakon teoretskog, sledi praktični deo. Uz podršku (Master) Black Belt-a, izvešćete projekat koji će za krajnji rezultat imati poboljšanje procesa u skladu sa Lean Six Sigma standardima. Takav jedan projekat najčešće donese organizaciji između €10.000 i €100.000 uštede.

  Pročitajte više o praktičnom delu ili nas kontaktirajte.

  Lean Six Sigma Green Belt training: cena na upit

  6 dana teorije
  uključuju

  • Trening material (USB-stick, slides, knjigu i materijal za vežbu)
  • Ručak, kafu i osvežavajuće napitke
  • Ispit (2 satni)
  • Sertifikat za teoretski deo
  • Minitab licencu –  test verzija

  Sertifikat praktičnog dela
  Uključuje:

  • 10h pomoći Vašeg (Master) Black belt
  • Project templates
  • Ocenu validnosti projekta od strane 2 Master Black Belt-a 
  • Sertifikat praktičnog dela

  * Training bez praktičnog dela (sertifikacije praktičnog dela): cena na upit

  Trening ne uključuje:

  • Vaše troškove boravka
  • Punu Minitab Licencu

   

  Ovo su cene za individualne polaznike. Cene za trening u vašoj organizaciji zavise od broja polaznika i tipove treninga koji su Vam potrebni.

  What is the value of a Lean Six Sigma certificate?

  Upon successfully completing a Lean Six Sigma training you will be awarded an ‘official’ certificate. How can you make sure this certificate represents the very value you were looking for. In the following video tutorial, it is explained what elements you have to take into account to determine the value of the certification provided. Learn more by clicking here.

  Datumi, lokacije i informacije o kursevima:

  Studentska brošura – zahtev

  Potraži Studentsku Brošuru za više informacija

  • DD slash MM slash YYYY

  Za cele kompanije (In-company).

  Lean Six Sigma u Vašoj organizaciji

  Lean Six Sigma je mnogima poznata kao metodologija za efikasno izvođenje projekata ali Lean Six Sigma je mnogo više od toga. Lean Six Sigma je beskompromisna filozofija poslovanja, organizaciona struktura orijentisana ka stalnom poboljšanju uz primenu efikasnih alata i koncepata. Kao takva, Lean Six Sigma je pravi odgovor za najveće kompanijske izazove kao što su poboljšanje pozicije na tržistu, smanjenje troškova i kontrola kvaliteta.

  U zavisnosti od Vaših ambicija, Lean Six Sigma se implementira u fazama. Svaka kompanija je specifična. Zato ne postoji generički model implementacije koji bi odgovarao svima. Zajedno sa Vama, The Lean Six Sigma Company će razviti plan implementacije baziran na Vašim potrebama i mogućnostima.

  Kontaktirajte nasčitaj dalje