Master Black Belt Trening

Master Black Belts su odgovorni za izvođenje i uspeh implemntacije Lean Six Sigma u vašoj organizaciji. Oni treniraju buduće Lean Six Sigma specijaliste i mentori su vašim Black Belt ekspertima.

More on this page:

  Za veoma iskusne Black Belt eksperte

  Lean Six Sigma implementaciji je neophodan lider. To je Master Black Belt, iskusan ekpsert koji je sa uspehom izveo veliki broj Black Belt projekata, najčešće u raznim zemljama i sa različitom problematikom. Master Black Belt je ujedno interni trener i mentor za Green Belt i Black Belt resurse u organizaciji koji pohađaju trening ili izvode projekte. Kako je odgovran za uspeh implementacije Lean Six Sigma, Master Black Belt mora da osigura da projekti koji su u toku na najdirektniji mogući način podržavaju strategiju njihove organizacije. Deo posla je i redovno izveštavanje najvišeg menadžmenta o rezultatima projekata i inicijative kao takve. Master Black Belt trening će učiniti da kandidat do detalja poznaje Lean Six Sigma metodologiju.

  Organizacija koja se odlučila za sveobuhvatno uvođenje Lean Six Sigma mora da ima Master Black Belt eksperta. To je funkcija visokog profila na visokom menadžment nivou. Naročito je važno veliko iskustvo potencijalnog kandidata. Takođe, on mora da bude u stanju da rukovodi kompleksnim programima i većim organzacijama.

  U Srbiji, trenutno, osim Master Black Belt-a u the Lean Six Sigma Company CEE, nema takvih kadrova. Kod nas se Master Black Belt moze iznajmiti kao konsultant do trenutka dok organizacija ne obuči svog internog eksperta.

  Master Black Belt program – Master Black Belt trening

  Kako biste postali Master Black Belt kandidat, neophodno je da imate minimalno 3 godine iskustva kao Black Belt. Sertifikacija je proces koji se razlikuje od kandidata do kandidata ali u najkraćim crtama radi se o tome da bi u procesu trebalo da se dokaže sposobnost za treningom i edukovanjem Green Belt i Black Belt kadrova. Osim toga, posmatra se Vaše iskustvo i uspeh u različitim radnim ambijentima. Ako to nije slučaj, Vi tog iskustva još nemate i zajedno ćemo potražiti projekte Black Belt nivoa koje biste mogli da izvedete. Na kraju, potrebno je napisati i esej koji objašnjava Vašu viziju implementacije Lean Six Sigma u jednoj većoj organizaciji.

  Nakon što Vam Lean Six Sigma Company potvrdi da ispunjavata uslove, polažete završni test teoretskog znanja. Po položenom testu postajete sertifikovani Master Black Belt!

  Master Black Belt Trening

  Intenzivan program za veome iskusne Black Belt eksperte

  Zahtev za studentsku brošuru
  On the basis of 23 reviews obtains The Lean Six Sigma Company with the service Master Black Belt Trening a score of 9 out of 10.

  Praktične Informacije o Master Black Belt treningu

  Dobro je znati da Master Black Belt program može da traje i godinu dana. Dalje, potrebno je da budete u prilici da za Vašu organizaciju izvedete različite projekte na različitim lokacijama, kao i da definišete program implementacije Lean Six Sigma u Vašoj organizaciji. Ako zadovoljavate gore navedene uslove, pozovite nas da zakažemo inicijalni sastanak. Naš Master Black Belt će Vas pozvati i postaviti nekoliko pitanja u vezi sa potrebnim uslovima za ulazak u ovaj program. Inicijalni razgovor će uslediti nakon toga i Vaš program će moći da počne.

  Master Black Belt je individulani trening za svakog polaznika posebno u kom postoji nekoliko obaveznih delova. Na kraju se polaže teoretski ispit.

  Iskustvo kao prvo - Projekti

  Da biste se sertifikovali kao Master Black Belt morate da posedujete najmanje 3 godine radnog iskustva i da imate dokaz o uspešno izvedenim od 7-10 Black Belt projekata. Master Black Belt iz The Lean Six Sigma Company CEE će tražiti dokaz o izvedenim projektima i testirati Vaše znanje tokom inicijalnog intervjua.

  Ukoliko ustanovimo da Vam trenutno još uvek nedostaje iskustva, napravićemo zajedno sa Vama plan koji će pomoći da to iskustvo steknete.

  Iskustvo kao drugo - treniranje kadrova

  Master Black Belt trenira Green Belt i Black Belt kandidate u svojoj organizaciji. Ovo iskustvo možete steći kroz rad sa The Lean Six Sigma Company CEE i sam proces je u zavisnosti od trenerskih sposobnosti kandidata. Iskustvo nas uči da je neophodno da kandidat prezentuje najmanje 4 trening programa samostalno u procesu ove obuke.

  Iskustvo kao treće - implementacija

  Master Black Belt je rukovodilac koji je odgovoran za uspeh Lean Six Sigma implementacije u svojoj organizaciji. Tokom ovog programa neophodno je da pokažete sposobnost da sarađujete i utičete pozitivno na rukovodstvo kompanije u cilju uspešne implementacije. Na kraju, tražićemo od Vas da napišete jedan esej o implemntaciji Lean Six Sigma inicijative.

  Iskustvo kao četvrto - Ispit

  Ako ste sa uspehom prošli kroz predhodna 3 bloka, sledi teoretski ispit, tokom koga nemate pravo da se sluzite literaturom i pomagalima, ima oko 100 pitanja i traje 2,5 sata. Po položenom ispitu postajete sertifikovani Master Black Belt.

  Master Back Belt trening je specifičan po dužini i sadržaju za svakog kandidata. Ponuda se formira nakon inicijalnog razgovora sa kandidatom.

  Zahtev za studentsku brošuru

  Potražite studenstku brošuru za više informacija o detaljima programa, pripremi, ciljnim grupama i ispitu.

  • DD slash MM slash YYYY

  Za cele kompanije (In-company).

  Lean Six Sigma u vašoj organizaciji

  Lean Six Sigma je mnogima poznata kao metodologija za efikasno izvođenje projekata ali je ona mnogo više od toga. Lean Six Sigma je beskompromisna filozofija poslovanja, organizaciona struktura orijentisana ka stalnom poboljšanju uz primenu efikasnih alata i koncepata. Kao takva, Lean Six Sigma je pravi odgovor za najveće kompanijske izazove kao što su poboljšanje pozicije na tržistu, smanjenje troškova i kontrola kvaliteta.

  U zavisnosti od Vaših ambicija, Lean Six Sigma se implementira u fazama. Svaka kompanija je specifična. Zato ne postoji generički model implementacije koji bi odgovarao svima. Zajedno sa Vama, The Lean Six Sigma Company će razviti plan implementacije baziran na Vašim potrebama i mogućnostima.

  Kontaktirajte nasčitaj dalje